Een tillift is een mechanisch hulpmiddel dat gebruikt wordt in de zorg om fysiek gehandicapte mensen te verplaatsen. Tilliften worden tegenwoordig veelal elektrisch bestuurd. Ze zijn bedoeld om fysieke overbelasting bij verzorgenden tegen te gaan. De tilapparatuur wordt verdeeld in twee types; actieve- en passieve liften. De actieve worden ook wel staliften genoemd. De liften waarmee mensen volledig worden opgetild worden ook wel passieve tilliften genoemd. Deze liften worden vooral gebruikt in de thuiszorg ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen, maar ze kunnen ook bij gehandicapten thuis worden aangelegd. Er zijn twee systemen; verrijdbare of aan het plafond gemonteerde liften. Bij het aanbrengen van een plafondlift thuis zijn vaak bouwtechnische aanpassingen noodzakelijk.

Mobiele tilliften leveranciers

Mobiele tilliften – Handicare Nederland
Mobiele tilliften zijn liften die een flexibele en veelzijdige alternatief bieden voor tijdelijke tilbehoeftes, voor wanneer de exacte locatie van de tilhandeling niet vooraf bekend is of voor wanneer het niet mogelijk is om een plafondliftsysteem te installaeren. Vrij bewegen zonder hindernissen met de mobiele tilliften van Handi-Move: de stalen verpleegster van Handi-Move voor begeleid gebruik.

Tilliften – Lopital BE
Eenvoudig en veilig verplaatsen en tillen vergroot het comfort voor mensen met een beperking en het gebruiksgemak voor de verzorgende. Wij bieden een uitgebreid assortiment van zowel actieve als passieve tilliften. Door te kiezen voor een combinatie van de juiste tilliften en tilbanden hoeft een fysieke beperking niet te leiden tot een sociale beperking. Gebruik van tilliften betekent ook een vermindering van de fysieke belasting van de verzorgende. Het inzetten van de juiste tilliften zorgt voor gebruikscomfort voor alle betrokkenen.
Tilliften – Heffen en tillen – Comfort in huis
De Birdie compact tillift wordt gebruikt om passieve transfers uit te voeren, … De Liftmat Toilet is geschikt voor gebruikers die minder mobiel zijn en laat toe kledij …
Othomed
Een tillift maakt transfers gemakkelijk. Voor mensen met een beperking zijn transfers binnenshuis moeilijk om zelfstandig uit te voeren. Met behulp van een tillift gebeuren transfers zowel voor de patiënt als voor de zorgverlener op de meest comfortabele en veilige manier. Dankzij een maximale bewegingsvrijheid voor de patiënt zorgen onze tilliften voor een comfortabele transfer van- en naar het bed, de (rol)stoel of zelfs de vloer.

Huisliften