Plateauliften – Strobbe Liftsystemen

Budgetvriendelijke oplossing voor de verplaatsing van rolstoel of goederen? Hefplateaus, plateautrap- , fiets- en hydroliften kunnen elk hoogteverschil de baas.

Leveranciers in plateauliften voor buiten

Plateaulift buiten
De plateaulift en platformlift zijn klimaatbestendig uitgevoerd om buiten te installeren. Wij werken met weersbestendige systemen van superieure kwaliteit. Made in Germany. Regen, wind, zand, kies voor de duurzame oplossingen van Pluslift. Rekening houdend met de hoogte, ruimte, gebruiker en overige voetgangers komen wij tot elegante plateaulift toepassingen voor een vriendelijke prijs.

Ergonomiesite.
In een ziekenhuis met langdurig verblijf werden 65 plafondliften geïnstalleerd. De lichamelijke klachten bij het verzorgend personeel werden vergeleken over een periode van 1,5 jaar na het invoeren van de plafondliften ten opzichte van de 3 jaren ervoor. Het aantal overbelastingsklachten ten gevolge van transfers en het tillen was met 58% duidelijk gedaald. De daling van klachten door het herpositioneren van patiënten was echter niet significant

Tiltechniek
Een plafondlift beweegt zich langs het plafond aangestuurd door een afstandsbediening, waar een verrijdbare lift over de vloer geduwd moet worden. U begrijpt het verschil waar het het onderwerp ‘zelfstandig verplaatsen’ betreft.

De mogelijkheid tot zelfstandig verplaatsen die een plafondlift in zich draagt, zou maar een loze kreet in de ruimte zijn zonder de Surehands tilbeugel. Waar de plafondlift weet hoe er van a naar b gegaan moet worden, verstaat de tillbeugel de kunst om u stevig vast te houden tijdens de reis op een manier die u zelf dirigeert en waarbij uw zit actief blijft.

Uunitedcare
Er zijn situaties waarin het werken met een verrijdbare tillift niet de voorkeur heeft. Zoals bijvoorbeeld in kleine ruimtes of in ruimtes met een ondergrond die zich niet goed leent voor het rijden met een verrijdbare lift, zoals een zachte of indrukbare vloerbedekking, een ongelijke vloer en/of drempels. Ook kan het manoeuvreren en rijden met een lift zeer zwaar en fysiek belastend zijn, bijvoorbeeld wanneer een transfer gemaakt moet worden met een zorgvrager met een hoog lichaamsgewicht.
In deze situaties biedt een plafondlift uitkomst; het rijden van de cassette in de rail van de plafondlift geschiedt met een zeer lage weerstand. Het werken met een plafondlift biedt voordelen voor zowel de zorgverlener (lagere fysieke belasting, eenvoudiger en efficiënter werken), als voor de zorgvrager (meer comfort o.a. als gevolg van minder schommelbewegingen en eenvoudiger positioneren in stoel en bed), als voor beiden (meer persoonlijk contact). Uitvoeringen zijn mogelijk van een enkele monorail tot een compleet XY-systeem, waar bij het laatste de transfers op alle coördinaten in de ruimte gemaakt kunnen worden.

De Stannah plateauliften
Plateauliften voor elke trap
De Stannah plateauliften zijn dé perfecte oplossing voor rolstoelgebruikers om trappen – zowel binnen als buiten – te kunnen gebruiken. Doordat u kunt kiezen uit 6 verschillende formaten plateaus, past uw plateaulift perfect bij uw behoeften en uw trapsituatie. De steunen van de liften kunnen zowel op de treden, als aan de muur worden bevestigd